Asker olduğu 2002 yılında terörle mücadele sırasında Irak’ın Haftanin bölgesinde meydana gelen çatışmada yaralanan ve yüzde 92 oranında engelli olan Ömür Karaman, Kurban Bayramının üçüncü günü 13 Ağustos 2019 tarihinde Gemlik’te gittiği bir kafede, ayaklarını sandalyenin üzerine çıkardığı gerekçesi ile kafe sahibi ve çalışanlar tarafından öldüresiye dövülmüştü.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMSAD) Bursa Şubesi 2. Başkanı şehit babası Ali Taştan ile birlikte Gazi Ömür Karaman’ı evinde ziyaret eden Sarıbal, “Ülkece borçlu olduğumuz Gazi’mize böylesi bir vahşi saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum” dedi. 

Çok sayıda saldırganın, yüzde 92 engelli bir gaziyi demir çubuklarla vahşice saldırmasının hiçbir gerekçesinin olmayacağın kaydeden Sarıbal, “Gazilerimize, şehit ve şehit ailelerine sahip çıkmamamız gerek. Bu yapılan asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bir gazimizin böylesine vahşice saldırıya uğraması affedilemez. İçişleri Bakanlığını, Bursa Valiliğini, Gemlik Kaymakamını ve savcısını göreve çağırıyoruz. Bu olaya derhal müdahale edilsin.

Olayın kayıtları olduğu da söyleniyor. Bunu yapanlar derhal bulunsun ve hesabı mutlaka sorulsun. Biz de konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV