Bursa'da bugün hava az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli; sıcaklıksa en yüksek 13 derece beklenmekte. 

Gece hava bir hayli soğudu. Sabah işe gidenleri de oldukça soğuk bir hava karşıladı. Yollarda ve park halindeki araçların üzerinde buzlanma meydana geldiği görüldü.

Gün içinde güneş yüzünü gösterecek. Sıcaklık 13 dereceye kadar çıkacak. 

Yarın da benzer bir manzara öngörüldü. Sıcaklığın 15 derece seviyesinde seyretmesi beklenirken yine yer yer sisle pus yüzünü gösterecek. 

Sıcaklığın perşembe kapalı havada 14, cuma ise yer yer etkili olacak yağmurla birlikte 13 derece olması bekleniyor. 

Bursalılar cumartesi gününeyse dikkat!

Meteoroloji yetkilileri uyardı: Bursa'da hafta sonu oldukça soğuk olacak. 

Sıcaklık cumartesi 9 derece birden düşerek 4 dereceye gerileyecek.

Bilhassa kentin yüksek kesimlerinde yer yer etkili kar yağışı bekleniyor. 

Önümüzdeki pazarsa kar yağışının şiddetli olması tahmini yapıldı. Yağışın şehir merkezinde de görülebileceği ancak ağırlıklı olarak kentin yükseklerini beyaza bürüyeceği kaydedildi. 

Öte yandan kış turizminin gözde merkezlerinden beyaz cennet olarak adlandırılan Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 169 cm ölçüldü. Meteoorloji yetkilileri zirvede cuma ve cumartesi kar yağışı görüleceğini ifade etti. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde 800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20-40 cm) kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya Kesimi ile güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 13°C

Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli.

Editör: Süper Kanal TV