Bursa'da bugün sıcaklık lodosun da etkisiyle en yüksek 16 derece dolaylarında seyretmekte. 

Meteoroloji yetkilileri uyardı: Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yarın 17 dereceye çıkacak sıcaklık çarşambadan itibaren kademeli olarak düşmeye başlayacak. 

Meteoroloji yetkilieri yarın ve çarşamba günleri için Bursa'da kuvvetli yağmur uyarısı yaptı. 

Çarşamba termometreler 10 derecelik düşüşle 7 dereceye gerileyecek. 

Perşembe günü sıcaklık en yüksek 5 derece seviyesinde seyredecek. Bursa'da karla karışık yağmur beklendiği ifade edildi. 

Meteoroloji yetkilileri cuma günü ise sıcaklığın en yüksek 4 derece olacağını, yer yer kar yağışı görüleceğini bildirdi! Kar yağışının bilhassa Bursa'nın yüksek kesimlerinde etkili olması bekleniyor. 

Öte yandan kış turizminin gözdesi Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 168 cm ölçüldü. Yarından itibaren kar yağışı var. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu sabah saatlerinde Ş. Urfa, Mardin ve Artvin çevrelerinin yağmurlu, Erzurum, Ağrı ve Muş çevrelerinin kar yağışlı, öğle saatlerinden sonra Ağrı ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Iğdır çevreleri ile akşam saatlerinde sonra Kıyı Ege, gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ile Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu Anadolu'da önemli bir değişiklik olmayacağı, diğer yerlerde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 km/ saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BURSA °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu.