Bursa'da kar yağışı yerini sağanak yağış dalgası ve fırtınaya bıraktı. 

Bugün sıcaklık lodosun etkisiyle en yüksek 12 derece ölçülüyor. 

Hava çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

Dikkat! Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esiyor.

Meteorolojiden bir uyarı da yarın için geldi: Bursa'da yarın kuvvetli yağmur bekleniyor. Sıcaklık en yüksek 10 derece ölçülecek. 

Bursa'da hafta sonu da yağmurlu.

Cumartesi 9 derece ölçülecek hava sıcaklığı pazar 8 derece dolaylarında seyredecek.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara (Bilecik hariç), Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Kütahya, Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı ve Orta Akdeniz'in Toroslar Mevkii'nin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, Balıkesir'in batısı, Çanakkale'nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batısı, Çanakkale il merkezi, Antalya'nın doğu ilçeleri, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun iç kesimlerinde güney ve güneybatılı (Lodos) rüzgarla birlikte 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden orta kuvvette, Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (80-100 km/saat), Marmara'da fırtına (60-80 km/saat), Batı Akdeniz'in batısı, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Balıkesir'in batısı, Çanakkale'nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batısı, Çanakkale il merkezi, Antalya'nın doğu ilçeleri, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına (80-100 km/saat), Marmara'da fırtına (60-80 km/saat), Batı Akdeniz'in batısı, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, fırtınanın oluşturabileceği hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin (Bilecik hariç) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batı kesimleri ve Çanakkale il merkezinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.