Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 9 derece. Yağış yok. Gece saatlerinde sıcaklık 2 dereceye kadar iniyor. 

Meteoroloji yetkilileri sıcaklığın yarın 12 dereceye çıkacağını ifade etti. Yer yer sis ve pus beklendiği duyuruldu. 

Bursa'da çarşamba ve perşembe ise yağmur etkili olacak. Sıcaklığın çarşamba 14, perşembe ise 16 derece dolaylarında seyredeceği kaydedildi. 

Cuma günü ise yağış yok. Bursalıları 15 derecelik sıcaklık karşılayacak. 

ŞEHİR MERKEZİNE KAR YAĞACAK MI?

Bursa'da önümüzdeki 30 günlük periyotta şehir merkezinde etkili bir kar yağışı öngürüsü yok. 

Öte yandan kış turizminin gözde merkezlerinden tatilciler tarafından beyaz cennet olarak adlandırılan Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 21 derece olarak ölçüldü. 

Zirvede perşembe kar yağışı bekleniyor. 

Önümüzdeki perşembe Bursa'nın yüksek kesimleri ve dağ ilçelerinde de kar yağışı görülebilir. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile sabah saatlerinde Konya, Sinop, Samsun çevreleri ve Antalya'nın doğu kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğu kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, güney kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Editör: Süper Kanal TV