Bursa'da bugün hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 30 derece olarak ölçülecek. Öğle saatlerinde ise hissedilen sıcaklık 32 dereceye kadar yükseliyor.

Sabah saatlerinden itibaren parçalı bulutlarla birlikte Bursa'da saat 12.00 ile 18.00 saatleri arasında yer yer kısa süreli olmak üzere sağanak yağış ve gökgürültülü sağanak yağış etkili olması bekleniyor.

Yağışın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Bursa'da sıcaklık yarın da 30 derecenin üstüne olacak ve yine yer yer bazı bölgelerde sağanak yağış görülebilir.

Bursa'da cumartesi günü hava sıcaklığı 31 derece, Pazar günü ise 27 derece olacak. Bu iki günde de yağışların yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü olması bekleniyor.

Yeni haftadan itibaren ise yağış Bursa'yı terk edecek.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Karaman ve Niğde dışında İç Anadolu bölge geneli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Samsun, Amasya, Tokat, Çorum ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Samsun ve Sinop'un iç kesimleri, Kastamonu'nun doğusu, Çorum'un kuzeyi ve Amasya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde artmaya devam edeceği ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bugün (Cuma) Batı ve Orta Karadeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Samsun ve Sinop'un iç kesimleri, Kastamonu'nun doğusu, Çorum'un kuzeyi ve Amasya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya ile öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Bursa ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BILECIK °C, 28°C

Parçalı çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EDIRNE °C, 30°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

ISTANBUL °C, 28°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı

KOCAELI °C, 29°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı