Kestel ilçesinin Narlıdere köyü mevkinde 3 gün önce yaşanan sel felaketinde kaybolan genç kızı arama çalışmalarında arama kurtarma köpeğinin 2 kişinin cesedinin bulunduğu bölgede tepki verdi. Bunun üzerine suyun cereyan yolu değiştirilerek arama çalışması yapılıyor.

Azgın sel sularına kapılan ve 3 gündür aranan 17 yaşındaki Derya Bilen'in arama çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.

AFAD, JAK ve belediye ekiplerinin haricinde çok sayıda sivil arama kurtarma ekibinden oluşan 161 kişinin katıldığı çalışmalarda, vadi kenarları ve kayaların altlarını arayan ekipler, çamurların içinde kayıp genç kızı bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalar esnasında 2 kişinin cesedinin bulunduğu kanyondaki dere kenarında arama kurtarma köpeğinin tepki vermesi üzerine, bu bölgede çalışmalara hız verildi.

Ekipler, köpeğin tepki verdiği bölgede bulunan toprağı tahliye ederek, suyun yatağını değiştiriyor. Genç kız büyük ümitlerle aranmaya devam ediyor.

'KÖR NOKTALARDA ARAMA YAPIYORUZ'

İHH Arama Kurtarma Saha Koordinatörü Erdal Altıntaş, "Arama çalışmaları dere yataklarında yoğunlaştı ve şu an bakmadığımız kör noktalara bakıyoruz. Kanyondaki girişli çıkışlı yerlere bakıyoruz. Özellikle şelalenin altındaki su birikintisine yoğunlaştık. Dalgıçlarımız, 2 metre derinliği olan, kör noktaları bulunan suya dalış yapacak. Daha önce buraya bakılmadı.
Bu dalış biraz zor, çünkü su bulanık. Elle zemini tarayarak, Derya'yı arayacağız. Bugün hava gayet temiz gözüküyor. Tahminimce Derya çok uzak bir bölgeye gitmedi. En son cesetlerin bulunduğu noktalarda olması yüksek ihtimal. O noktaların sonunda şelaleler var. O şelalelere kadar geldiğini tahmin ediyorum. Bakılmayan kör noktaları tarıyoruz. İlk sele kapılan Derya olduğu için, onun kum birikintisi veya ağaçların altında kalma ihtimali söz konusu. Kadavra köpeklerine bölge taratılarak, koku almasını bekliyoruz. Koku aldığı bir yer vardı köpeklerin, orası kazılıyor. Alanın hepsi defalarca tarandı dere hariç. Son noktayı da dalgıçlarımızla gözden geçirmiş olacağız" dedi.

Balık adamlar da devrede

Bursa'da 3 gündür kayıp olan selzede genç kızı arama kurtarma çalışmalarında balık adamlar da devreye girdi.

Kestel ilçesinin Kayacık köyünde 3 gün önce yaşanan sel felâketinde kaybolan genç kızı arama çalışmalarında Bursa ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler de görev yapıyor. Balık adamlar, dağdan akan suların toplandığı çamur deryasının içini tarıyor. Ekipler, 3 gün önce kaybolan 17 yaşındaki Derya Bilen'i bulmak için içi çamur dolu suya girdi. Dalgıç polisler görüş mesafesinin olmadığı suyun dibine dalarak saatlerce arama yaptı. Görüş mesafesinin olmaması sebebiyle arama çalışmalarında zorlanan ekipler saatler süren aramalarına ara verdi.

Editör: Süper Kanal TV