Marmara Denizi'ni kaplayan deniz salyası (müsilaj) tehlikesi Gemlik Körfezi ve Mudanya'da yayılmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, özel izinle deniz yüzeyi temizleme teknesini Mudanya'ya gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), mart ayından bu yana Marmara Denizi'nde yayılan deniz salyasına (müsilaj) karşı sürdürdüğü mücadele kapsamında Mudanya Belediyesi ile iş birliğine gitti. İBB deniz yüzeyi temizleme teknesini Mudanya'ya gönderdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz şu ifadeleri kullandı:

"Bu geçici bir çözüm. Bizim kalıcı çözümlere ihtiyacımız var. Kalıcı çözüm de Marmara Denizi'ne kıyısı olan bütün belediyelerin hem de hükümetin ortak bir masa etrafında toplanarak birlikte çalışması. Çünkü bu konunun hükümeti ilgilendiren kısımları da var. Biz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde iyi bir başlangıç yaptık. Önümüzdeki günlerde sağlıklı bir planlamayla daha kalıcı çözümler üreteceğiz. Bu vesile ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederim."

Daha sonra temizleme çalışmalarının videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Türkyılmaz, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi öncülüğünde deniz kirliliğine karşı başlattığımız çalışmalar, dilerim önümüzdeki günlerde daha kalıcı çözümler için herkese örnek olur. Marmara Denizi'ne kıyısı olan tüm belediyeler bir araya gelerek ortak çözüm üretmeliyiz." açıklamasında bulundu.

Türkyılmaz'ın bu paylaşımına Bursa Büyükşehir Belediye Alinur Aktaş'tan yanıt geldi. Başkan Aktaş paylaşımında Büyükşehir Belediyesi'nin denizi temizleme çalışmalarını yayınladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ferhat Murat da "Sn. Türkyılmaz, 5 gün önce Mudanya sahillerini temizlemeye başladık. Ayrıca Gemlik'i de pırıl pırıl yaptık. Mudanya temizlik çalışmaları videosunu aşağıya bırakıyorum" paylaşımında bulundu.

Editör: Süper Kanal TV