Başkan Aktaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"BUSKİ bu ay su sayacı okumayacak.

Nisan ayı faturalandırması nasıl yapılacak?

Ocak, Şubat, Mart ayı ortalamasının yüzde 50'sini faturalandıracağız.

İşletmelere Nisan ayında fatura göndermeyeceğiz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

-Aralık ayında Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını dünyada çok ölüme sebep oldu. Ülkemiz salgın için harekete geçen ülkelerden oldu. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere yetkili makamların açıklamalarına göre hareket ediyoruz

-Bursa olarak konuyu ilk andan itibaren ciddiye aldık. Pandemi kurulumuzla aldığımız kararları uyguluyoruz.

-Büyükşehir Belediyesi olarak salgınla mücadele kapsamında birçok uygulamayı harekete geçirdik. Kamu kurumları, Pazar yerleri, terminaller gibi alanları dezenfekte ettik etmeye de devam ediyoruz.

-Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin hepsini iptal ettik bazılarını online olarak yayınlıyoruz.

-Sağlık Bakanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda vatandaşlarımızın evden çıkmamalarını istiyoruz. Sürecin en yoğun dönemi bu yüzden bu dönemi evlerimizde geçirmemiz gerekiyor.

-Biz elimizden geldiğince vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Küresel bir sorunla ulusal mücadele veriyoruz.

-Ülke olarak bu süreçte her yerde birbirine benzer çalışmalar olduğu gibi farklı uygulamalar da var. Amaç şehirlerarası yarışma değil doğru kararlar almak.

Alinur Aktaş koronavirüsle mücadelede yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı:

Genelge kapsamında kiracılarımızdan kira alınmayacağını ifade etmiştik, genelge kapsamına girmeyen kiracılarımızı da tebligat göndermeyeceğiz. Nisan sonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz ancak daha uzun da sürebilir. Bütün kiracılarımızla alakalı tahakkuk durdu.

İlan ve reklam vergileri ile ilgili ödemeleri haziran sonuna kadar erteliyoruz, komisyonumuz değerlendirecek, gerekli kolaylığı göstereceğiz.

Süreç normale döndüğünde yeniden değerlendirme yapacağız.

Beyaz masa, alo 153, ve Büyükşehir santraline gelen çağrı sayısı 29,856. Ekipler eş güdümlü çalıştığı için herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil.

559 ambulansla hasta nakli, 1581 açık alan dezenfektasyonu, 2 bin küsü kişiye iki öğün sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

"BURSA İÇİN OMUZ OMUZA"

Aktaş yeni bir sosyal yardım pakedi hazırladıklarını duyurdu.

10 gündür süreci ve talepleri eksiksiz şekilde izliyor ve değerlendiriyoruz. Bir sosyal dayanışma paketi hazırladık ve "Bursa İçin Omuz Omuza" dedik.

Her gün 30 bin ekmek ya da süt ve süt mamülleri

Her hafta 10 bin aileye pazar filesi

Nisan ayı boyunca 30 bin gıda kolisi ayrıca 30 bin temel hijyen malzeme kolisi

Birden işini kaybeden kişileri tek tek takip ederek kaymakamlığımızla eş güdümlü olarak yapacağız

Arzu edenler bu sosyal yardımlaşma pakedinden sosyal yardım kartıyla alıp kart 16 ile karşılayabilirler. Kart 16 yeni uygulamamız. Biz artık erzak dağıtmaktan ziyade bu bedeli farklı ihtiyaçlar için ailelerin kullanması adına yükleme yapacağız. İki koli 200 lira değerinde.

Buski endeks okumayı bırakıyor, nisan ayında su faturası gelmeyecek, ocak şubat mart aylarının ortalaması alınacak. Hayat normale döndüğünde normal faturalandırılma yapılacak.

Bursa en kurak 5. Yılını yaşıyor, yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor, kamuoyunun su yönetimi konusunda bilinçlenmesi çok önemli. Son 20 gün içerisinde su tüketimimiz yüzde 17 arttı. Kişisel hijyen suyu israf etmek demek değildir.

Hizmet vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmekse bunu yapıyoruz. Sağlık çalışanlarımız, emniyet mensuplarımız başta olmak üzere tüm görevlilere teşekkür ediyorum.

Dün cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyayı destekliyoruz. Biz de kendimizce katıldık, Bursalı hemşerilerimizin de destekleyeceğine yürekten inanıyorum.

Alinur Aktaş sözlerini noktalarken Bursalılara "Lütfen evde kalalım" mesajı verdi.

Editör: Süper Kanal TV