İşte Başkan Aktaş'ın açıklamalarından satır başları:

65 yaş üstü evden çıkmasın. Evde kalmaya özen gösterelim. Kişisel hijyen kurallarına özen gösterelim. Her bir şehir sakinimizin çok daha dikkatli ve duyarlı olduğunu görüyorum.

Sayın Valimizin başkanlığında ilgili tüm kurumlarla bir araya geldik. Sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız için vefa destek grubu oluşturduk.

Bu konuda ilk günden beri gece 3-4'lere kadar sokakları temizliyoruz. Açık alanlar, kullanılan parklar, metro istasyonları, 1 milyon insanın ulaşımı temin ettiği ulaşım araçlarımızı dezenfekte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Araç yıkamalarda kuyruk var. Araç üzerinden virüs buluşması gibi bir durum söz konusu değil. Su konuda sıkıntılar var. Lüzumsuz şekilde her gün araç yıkatmak doğru değil. Daha ziyade toplu kullanılan alanlar düzenli olarak temizleniyor. 

65 yaş üzerinden ALO 153'e gelen tüm talepleri yerine getiriyoruz. Bunu suistimal edenler olabilir. Bizim bu hizmetleri yapan arkadaşlarımız resmi kıyafetli arkadaşlardır. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Binlerce vatandaşımıza ulaşıyoruz. Bu hattı lüzumsuz yere meşgul edenler de oluyor. Lüzumsuz, yerine getirilmesi mümkün olmayan istekler bir vebaldir. Her vatandaşımzı duyarlı olmalı. Burayı özellikle meşgul etmemek gerekiyor. Bu bir ramazan kolisi, para dağıtma hattı değil. 

Fırsatçılar sahneye çıktı. Aynı süreçleri 15 Temmız'da deprem dönemlerinde de gördük. Belirli konulardaki ihtiyaçların çok fazla olması sebebiyle kolonya vb. fahiş fiyat artışı olduğunu görüyoruz. Vatandaşımız özellikle adres vererek bildirimde bulunmalı. Özellikle bu konudaki şikayetleri Ticaret İl Müdürlüğü'müz ile birlikte tutanakla tespit edip en ağır cezayı almalarını sağlayacağız. Bursa'da maske yok, sıkıntı var gibi bir algı doğru değil.

Sabah ve akşam saatlerinde belirli yoğunluk olan noktalar var. T1 ve T2 hattımızı geçici olarak iptal ettik. Mesafeli oturmadan dolayı belirli yoğunluk olduğu için otobüs takviyesi yapıyoruz. 

Öğrencilerin kullanamadıkları abonmanlarla ilgili okul tatil süreci başladığı anda tekrar yüklenecek. 

Parklar halka kapatılacak mı?

Biz şu ana kadar yaptığımız hiçbir uygulamayı kendi kafamıza göre yapmıyoruz. Talimatlar doğrultusunda yapıyoruz. Eğer bu manada farklı bir istek öneri söz konusu olursa gereğini yaparız. Şu an için böyle bir uygulama söz konusu değil. Yeter ki her vatandaşımız kendi kişisel hijyenine özen göstersin. 

Huzur gerçekten evde. Bu süreci evde geçirelim.

Editör: Süper Kanal TV