Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün TRT canlı yayınında, dün ise Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda "Bazı illerimizde 'Millet Bahçeleri' kuracağız." sözlerinin ardından gözler ülke genelindeki eski statlara çevrildi. 

Birçok kentte yeni statların yapılmasının ardından atıl durumda kalan eski statlara belediyeler tarafından "Millet Bahçeleri'' kurulacak. 

- Bursa Atatürk Stadı 

Yapımı için 1926 yılında Atatürk'ün bizzat kendisinin bin lira bağışta bulunması, hem 1948 yılından bu yana resmi törenlere hem de Bursaspor'un şampiyonluk başta olmak üzere elde ettiği birçok başarıya ev sahipliği yapması nedeniyle Bursa tarihinde ayrı bir önemi bulunan Bursa Atatürk Stadyumu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 45 bin kişilik yeni stadın tamamlanmasının ardından 2017 yılının başlarında yıkıldı. 

Eski stattaki 50 bin metrekarelik alan, aynı yılın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilen düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarıyla park haline getirildi. 

Çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından söz konusu eski stadyum "Millet Bahçesi'' olarak Bursalılara hizmet vermeye devam edecek