Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Gönüllü Girişimcilik Eğitimi’ne katılan gençlerle bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ‘Gönüllü Girişimcilik Eğitimi’ne katılan gençler, sağlıktan eğitime ve teknolojiye kadar birçok farklı konuda projeler üretip, geliştirilmesi noktasında çalışıyor.

Eğitimlere katılan yaklaşık 45 öğrenci, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldiği öğrencilere, üniversite yıllarını en iyi şekilde ve kendilerini geliştirerek değerlendirmelerini nasihat etti.

“Ufkunuzu büyük tutun”

Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere çok değer verdiğini ifade ederek, “Bursa ve Türkiye’nin geleceğinde, bugünün gençleri, sorumluluk üstlenecek, söz sahibi olacaklar. Üniversitede eğitim ve öğrenime devam ederken, ufkunuzu da küçültmeyin. Türkiye, daha güzel günler görecek. Ülkemizin en büyük avantajı genç nüfusa sahip olmasıdır” dedi.

Gençlerin alacakları eğitimi, piyasayla entegre etmelerinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Gençlerimiz farklı olmalı, farklarını ortaya koymalı… Bursa’da ciddi bir altyapı var. Büyükşehir Belediyesi olarak kentimize kazandırdığımız Görükle Gençlik Merkezi’nde, gençler, ücretsiz kültürel ve sanatsal etkinliklere katılıp, kendilerini geliştirme şansı bulacak” diye konuştu.

“Hedef belirleyin”

Gençlik merkezlerinin sayısının zamanla artacağına değinen Başkan Aktaş, “Gençlerimiz, kendilerine hedefler belirlemeli. Bugün alınan eğitimler ve yapılan çalışmalar, gençlerimizin geleceklerine yatırım olacaktır. Üniversiteyi herkes bitiriyor ancak farklı olmak kişinin kendi elinde… Sadece ders çalışmak yeterli değil, önemli olan aynı zamanda sosyal de olmaktır. Gençlerimiz kendilerine iyilik yapsınlar, gönüllü girişimcilik ve bu tür eğitimleri alarak kendilerini geliştirsinler. Böylece hayata dair çok ciddi kazanımlar sağlayacaklarına inanıyorum. Hangi işte olursa olsun, gençler farklı olabilir ve kendi değerini ortaya koyabilir. Önemli olan bu değeri üretecek performansı gösterebilmektir” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, çalışmalarıyla Bursa’nın geleceğine değer katmayı hedefleyen gençleri tebrik ederek, projeleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerle keyifle sohbet eden Aktaş, gençlerin sorularını yanıtladı ve öz çekim yaptı. Öğrenciler de samimi tavırlarıyla gönülleri fetheden Başkan Aktaş’a hitaben uyarladıkları Duman’ın ‘Senden Daha Güzel’ şarkısını seslendirerek keyifli anlara imza attı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Görükle Gençlik Merkezi’nde, gençlere yönelik BUSMEK kursları açılacağı da belirtildi.