Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner çalışmalarından olan Akıllı Şehircilik ve Belediyecilik çalışmaları kapsamında, vatandaşa hizmet için tahsis edilen hizmet otobüslerinde kullanılmak üzere 4,5 G altyapılı araç içi internet sistemi kuruldu. Şehrin muhtelif noktalarında bulunan halka açık ve güvenli internet ağı artık hizmet otobüslerinde de yerini aldı. Toplamda 12 adet otobüste verilmeye başlanan bu hizmet ile vatandaşlar, kullanıcı bilgilerini girerek kesintisiz, hızlı ve güvenli internet erişimine sahip olabilecek.

Akıllı Toplum hizmetlerine örnek bir uygulama olan “Araç İçi İnternet” hizmeti, şehrin muhtelif noktalarına yerleştirilen internet erişim noktalarıyla birlikte vatandaşın internete bağlı kalmasını sağlamakta ve tüm işlemlerini Büyükşehir güvencesi ile yapabileceği bir alt yapı hizmeti sunmaktadır. Büyükşehir’in akıllı şehircilik çalışmaları güçlü altyapısı sayesinde daha güvenli ve hızlı hale geliyor. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ve uluslararası sertifikaya sahip veri merkezi, Bursalılara kaliteli ve kesintisiz hizmet sağlanması amacıyla teknolojinin tüm yeniliklerini kullanıp, sistemleri buna göre geliştirildi. Bursa yaklaşık 600 kilometrelik fiber optik kablo iletişim ağı ile altyapısı en güçlü şehirlerin başında gelirken, büyükşehir kurduğu veri merkezine sertifika alan ilk belediye olma özelliğini de taşıyor.


Araç içi internet hizmeti otobüsün içindeyken ve kişiye özel bazı bilgilerin girilmesi ile aktif olmakta, seyir süresince 4,5 G hızında internet erişimi sunmaktadır. Kullanıcılar Ad, Soyad, E-posta adresi ve Telefon numaralarını kullanarak alacakları SMS doğrulama kodu yardımıyla internete erişebilecekler.