AK Parti Yıldırım İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 28 Şubat postmodern darbesinin, 21. yıldönümünde ’28 Şubat Direnişi’ konuşu panel düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün, AK Parti Yıldırım Kadın Kolları Başkanı Emine Arıcı, İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleri, vatandaşlar ile 28 Şubat'ın mağdurları ile dönemin tanıkları katıldı.


OKTAY YILMAZ: 28 ŞUBAT ZİHNİYETİ TARİHE GÖMÜLDÜ

Programın açılışında konuşan AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, ‘bin yıl devam edecek’ denilen 28 Şubat’ın aslında sadece günlerden bir gün olduğunu belirterek sözlerine başladı. Dönemin şer odaklarının ‘irtica’ adı altında korkular üretip devleti korumak iddiası ile halka unutulmayacak travmalar yaşattığının hatırlatan Başkan Yılmaz, “Ülkemizi 50 sene geriye götürenler, dış güçler için ülkemizin geleceği ile oynayanlar, kendi milletinin üzerine tankları yürütüp balans ayarı vermeye kalkanlar, başörtülü kızlarımıza zulmeden ve bin yıl sürecek diyenler şimdiden tarihin çöplüğündeki yerlerini aldılar. Ancak bu zihniyetin kalıntılarının, o günlerde eğilip bükülenlerin bugün yabancı ülkelerin devletimiz üzerindeki terörist faaliyetlerinde taşeronluk yapmaya devam ettiğini gördük. 28 Şubat’ta baskıya boyun eğmeyen başta İmam Hatipli ve üniversiteli başörtülü kızlarımız olmak üzere gençlerimiz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin önlenmesinin de öncüleri oldular” dedi. Başkan Yılmaz, Türkiye’nin 28 Şubat ile yaşadığı manevi çöküş ve girdiği ekonomik buhranın, AK Parti iktidarı ile sona erdiğinin de altını çizdi.

MUSTAFA SAYILGAN: TÜRKİYE ARTIK ÇOK GÜÇLÜ

28 Şubat'ta insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını aktaran AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan, “Son hain örneğini 15 Temmuzda bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişimini artık tarihin karanlık sayfalarına gömdük. Milletimizden aldığımız güç ve Cumhurbaşkanımızın liderliği ile tüm iç ve dış düşmanlara karşı dimdik ayakta duran bir Türkiye var artık” şeklinde konuştu.


EMİNE ARICI: BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞTILAR

AK Parti Yıldırım Kadın Kolları Başkanı Emine Arıcı da yaptığı konuşmada cumhuriyet tarihinin en utanç verici zaman dilimlerinden biri olan 28 Şubat’ı hatırlamak için böyle bir program düzenlediklerini söyledi. 28 Şubat darbecilerinin tüm çabalarına rağmen milletin birliğini ve beraberliğini koruyup kenetlendiği anımsatan Arıcı, “Milletimizin 28 Şubat darbesine en güzel yanıtı, AK Parti’nin 2002’de iktidara gelmesidir. Biz AK Parti kadın kolları olarak 28 Şubat cuntacılarından hesap sorulmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi ile devam eden panelde 28 Şubat’ın tanık ve mağdurları Veysel Aşkın, Kader Rençber, Esra Çakıcı, Zahide Arı ve Zeynep Çolak o dönemde gerek sosyal hayatta, gerekse eğitim hayatında yaşadıkları zorlukları ve bu zorluklar ile nasıl mücadele ettiklerini anlattılar

Editör: Süper Kanal TV