Son Bursa merkezli depremin ardından, uzmanlar binaların yapı stokunu ve gerekli hazırlıkları yapma konusunda uyarılarda bulundu. İstanbul için dahi bir deprem eylem planı hazırlanmamışken, hükümeti ise deprem korkusu üzerinden rant sağlama amaçlı projelerini sürdürüyor.

Marmara Denizi'nin Gemlik Körfezi'nde Bursa Mudanya açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Ardından 4.5 ve 3.5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi. Deprem, İstanbul, İzmir ve Tekirdağ başta olmak üzere birçok kentte hissedildi.

Endüstriyel yemek sektöründen et fiyatlarına tepki Endüstriyel yemek sektöründen et fiyatlarına tepki

Deprem sırasında Yalova'nın Armutlu ilçesinde tüm okullar tatil edilirken, İstanbul Esenler ve Küçükçekmece'de birer binada çatlaklar oluştu. Bursa Mudanya'da ise bir evde çatlak meydana gelirken, iki kişi merdivenlerden düşerek yaralandı.

Mudanya Belediyesi binasında da çatlaklar oluştu ve binanın tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından can kaybı ve bina yıkımı olmadığını belirtti.

Deprem uzmanlarına göre, bölgedeki fay hatları ve aktiviteler yakından izlenmeli. Profesör Naci Görür, Gemlik Körfezi'ndeki depremin Zeytinbağı Fayı'nın bir parçası olduğunu ve bölgenin deprem direncinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz Bursa'da meydana gelen depremin merkez üssünde bulunan fayın uzun süredir deprem meydana getirmediğini ifade ederek telaşlanacak bir durum olmadığını vurguladı. Deprem Mühendisliği Uzmanı Prof. Dr. Zeki Hasgür ise farklı fay hatlarındaki aktivitelerin takip edilmesi gerektiğini ve bölgede beklenen depremlerin habercisi niteliğinde olan bu sarsıntıların dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Hasgür Kuzey Marmara fay hattı 1999’da kırıldığını vurgulayarak,   Güney Marmara’da bir kırılma olmadığının altını çizdi ve asıl depremin o bölgede olacağını vurguladı 

Editör: Süper Kanal TV